Brian May: «Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από "μεγάλη αλλαγή φιλοσοφίας" για τη Γη»

Bennu: 3-D Anatomy of an Asteroid

BREAKING
 

Bennu: 3-D Anatomy of an Asteroid

Του Ηλία Σελιμά

Ο κιθαρίστας των Queen και αστροφυσικός επαναβεβαίωσε και πρόσθεσε πλαίσιο στις προηγούμενες παρατηρήσεις του σε μια νέα συνέντευξη στο Sky News, όπου μίλησε επίσης για τη συμβολή του στο νέο βιβλίο Bennu: 3-D Anatomy of an Asteroid, που έγραψε ο Dante Lauretta, κύριος ερευνητής της αποστολής της NASA για τη δειγματοληψία αστεροειδών OSIRIS-REx. "Λοιπόν, νομίζω ότι είναι πλέον αρκετά προφανές ότι έχουμε μια επίδραση στη Γη, η οποία είναι επιβλαβής, και πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε", δήλωσε ο May όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται για την κλιματική αλλαγή και τις παγκόσμιες θερμοκρασίες ρεκόρ του Ιουλίου 2023.

"Δεν πρόκειται μόνο για την κλιματική αλλαγή", συνέχισε. "Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο μολύνουμε τη Γη και την καλύπτουμε με τσιμέντο και, βασικά, σχεδόν εξαλείφουμε όλα τα είδη εκτός από αυτά που θεωρούμε χρήσιμα για εμάς. Πιστεύω λοιπόν ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη, μεγάλη αλλαγή φιλοσοφίας στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα άλλα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη".

Ο May μοιράστηκε προηγουμένως το "διαστημικό του όνειρο" - να "μεταφέρει αυτή την αξιοπρέπεια στο διάστημα και να αναπαράγει υπεύθυνα το πνεύμα της καλύτερης ανθρώπινης φύσης" - σε ένα βίντεο του 2019 για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να συμμετάσχει ο ίδιος σε διαστημικά ταξίδια, ο May γέλασε και είπε: "Νομίζω ότι είμαι λίγο μεγάλος, λίγο γερασμένος πια. Δεν είμαι σίγουρος αν το σώμα μου θα το άντεχε. Προφανώς, θα το ήθελα πολύ. Θα ήθελα πολύ να καθίσω για λίγο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να παρακολουθώ τη Γη να κυλάει από κάτω μου. Ωστόσο, δεν έχω όρεξη να ανέβω και να κατέβω γρήγορα με την εταιρεία εμπορικών διαστημικών πτήσεων του Richard Branson [Virgin Galactic]. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να κάθεται και να συλλογίζεται. Οπότε βάλτε με κάπου όπου μπορώ να βγω έξω από τη Γη και να την κοιτάξω, νομίζω ότι θα μου άρεσε πολύ".

Σε άλλα μουσικά και αστρολογικά νέα, ο May κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα πολυτελές box set για τα 40 χρόνια του Star Fleet Project, το γεμάτο αστέρες μίνι άλμπουμ του με τη συμμετοχή του Eddie Van Halen. "Απλώς γέμισα χαρά ακούγοντάς τον", δήλωσε πρόσφατα στο UCR. "Φυσικά, δεν θα μπορούσα ποτέ να παίξω έτσι. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος στον κόσμο. Αν μελετούσα κιθάρα για εκατό χρόνια, δεν θα μπορούσα ποτέ να παίξω όπως έπαιζε ο Edward".

BREAKING MUSIC